جلسه مجمع عمومی هیئت مدیره دریای نور یک در روز 6 اسفند ماه 1402 بعد از اطلاع رسانی عمومی، با حضور برخی از اعضای هیئت مدیره دوره سوم، مدیران بلوک ها، مالکان و ساکنان مجتمع دریای نور در بلوک 7 شرقی، واحد 1 برگزار شد.
در این جلسه دکتر میرشاهی در ابتدا ضمن عرض ادب و خوش آمد به بیان مشکلات بنیادینی که گریبان مجتمع و هیئت مدیره را گرفته است پرداخت.
میرشاهی گفت: «ما مردم بیشترین خدمات را از مدیره ها گرفته ایم و البته بیشترین لطمه را هم از مدیره دیده ایم.»
وی با بیان این نکته که «هیئت مدیره از ابتدا به ما گفته اند که ما از شما حقوق نمی خواهیم.» تصریح کرد: «سوال اینجاست که چرا نمی خواهید؟ چرا باید آقای ذوالفقاری برای بنده از صبح تا عصر وقت بگذارند؟ این اشتباه ما بود. بالاخره هر کسی زندگی دارد. و باید معاشش تامین شود و اینکه ما هیئت مدیره بدون مزد و مواجب داشتیم باعث شد که پیمانکار بتواند سوء استفاده کند و امروز نیز پاسخگو نیست.» وی پیشنهاد داد: «بنابراین اولین پیشنهاد من این است که هیئت مدیره نه حقوق ماهیانه، بلکه بر اساس تعداد ساعتی که کار می کند، پول دریافت کند تا حداقل ما بتوانیم مطمئن باشیم که این پول نمی خواهد به شکل دیگری نقد شود.»
مدیر بلوک 9 غربی با بیان این نکته که در گام نخست برای اصلاح وضعیت موجود باید هیئت مدیره قانونی شوند گفت: «طبق قانون اگر در رای گیری هیئت مدیره تعداد افراد حاضر بیشتر از نصف نباشند، آن رای گیری اساسا باطل است. همین قانون بیان می کند که اگر دو جلسه رای گیری که صورتجلسه داشته باشد، در جلسه سوم رای گیری، هیئت مدیره می تواند با هر تعدادی به صورت قانونی تشکیل شود. بدین معنا که ما در این جلسه می توانیم با حضور هر تعداد افراد هیئت مدیره قانونی تشکیل دهیم اما بهتر این است که از روش های نوین برای رای گیری حداکثری استفاده شود تا همگان فرصت حضور در رای گیری را داشته باشند.»
فلاح مدیر بلوک 9 شرقی ضمن اعتراض به وضعیت شفافیت گفت: «چرا کارهایتان را شفاف ارائه نمی دهید؟» ذوالفقاری در پاسخ به این سوال گفت: «ما بالاخره توانستیم سامانه Parandman.ir را برای مالکان و ساکنان مجتمع دریای نور راه اندازی کنیم. اولین اقدام نیز استفاده از فضای مجازی برای انتخابات هیئت مدیره جدید است که به صورت شفاف و آنلاین برگزار خواهد شد.»
جواد میمه عضو دیگر هیئت مدیره با تایید این نکته که «ما باید حساب بانکی مربوط به هیئت مدیره را افتتاح کنیم»، گفت: «آقای خانبلوکی تا کنون خدمات زیادی به مجتمع کرده اند و حسابشان شفاف است اما باید به جهت قانونی کردن کار، حساب مالی شان را به همراه مبالغ به حساب جدید هیئت مدیره واریز کنند.»
فلاح مدیر بلوک 9 شرقی نیز ضمن بیان این نکته که ما امروز نیازمند شفاف سازی هستیم با تایید اقدام هیئت مدیره برای راه اندازی سایت گفت: «مالکان بلوک 9 شرقی هیچ مشکلی برای پرداخت مبلغ دیوار ندارند، اما چون بحث پرداخت شارژ مبهم است، درخواست ما این است که مشخص کنید که این مبالغ قرار است برای چه اموری هزینه شوند.»
محمد رضا ذوالفقاری در پاسخ گفت: «روال هیئت مدیره از امروز بر اساس دریافت پیشنهادات خواهد بود. ما چارچوبی را برای دریافت پیشنهادات در سایت قرار داده ایم و هر کسی می تواند پیشنهاد خودش را در سایت مطرح کند. بعد از دریافت پیشنهاد توسط هیئت مدیره، آنها در خصوص موضوع جلسه یا جلساتی را با حضور مدیر بلوک پیشنهاد دهنده، و شخص پیشنهاد دهنده تشکیل می دهند. بعد از تشکیل این جلسه و در پایان هر شش ماه ما یا جلسه مجمع عمومی برگزار می کنیم و یا به صورت آنلاین پیشنهادات به همراه بودجه و سرانه بودجه را در اختیار مالکان مجتمع قرار خواهیم داد. در صورتی که رای به اجرای پروژه باشد، در درون خود مجمع مناقصه برگزار خواهیم کرد و بعد از استعلام بیرونی در صورتی که قیمت داخلی مناسب باشد، پروژه به شخصی که در داخل مجموعه است سپرده خواهد شد.»
رحیمی مدیر بلوک 5 شرقی نیز با تایید این مساله که پیمانکاران داخل می توانند بسیاری از کارهای مجتمع را با قیمت مناسب انجام دهند گفت: «همانطور که آقای میرشاهی اشاره کردند، بهتر است هیئت مدیره برای خودش منابع درآمدی ایجاد کند. اگر ما یک دکه در ابتدای مجتمع داشته باشیم، بسیاری از هزینه های مجتمع تامین خواهد شد.»
محمد رضا ذوالفقاری عضو هیئت مدیره ضمن تایید این موضوع و دلجویی از مدیر بلوک 5 شرقی گفت: «تا امروز چون بخش قابل توجهی مبلغ 2800 میلیون تومان را پرداخت کرده اند، این مبلغ باید تسویه شود. و می خواهم این خبر خوب را بدهم که هیئت مدیره از ابتدای سال جدید، روال خود را تغییر خواهد داد و به صورت مستقیم شارژی به نام شارژ مجتمع دریافت نخواهدکرد.»
در میان جلسه فیوجی، یکی از پیمانکاران دیوار مجتمع دریای نور گفت: «من مبلغ قابل توجهی را در زمان هیئت مدیره قبل، زیر نظر رئیس اخراجی هیئت مدیره از پروژه ای که انجام داده ام دریافت نکردم. این بدهی مربوط به هیئت مدیره است و باید الان پرداخت کنند.» کعبی عضو هیئت مدیره در پاسخ گفت: «رئیس هیئت مدیره همزمان پیمانکار نصیرپور بوده است. شما با ایشان از جایگاه هیئت مدیره وارد نشده اید چون هیئت مدیره اگر می خواست بر شما مدیریت کند باید پولی می داشت که به شما بپردازد. پس شما زیر نظر هیئت مدیره کار نکرده اید و باید پولتان را از نصیرپور یا مشکات که برایشان کار کرده اید دریافت کنید.» ذوالفقاری عضو دیگر هیئت مدیره گفت: «شما می توانید ابتدا قراردادتان را به دفتر هیئت مدیره بیاورید تا ما در مورد آن مطمئن شویم. آنگاه در هر محکمه ای علیه پیمانکارتان حضور یافتید، ما تایید می کنیم که شما این خدمت را به دریای نور ارائه داده اید. اما ما پاسخگوی پرداخت موضوع نیستیم چون هیئت مدیره در آن زمان حتی به اندازه اینکه بتواند کوچکترین سرویسی به مجتمع دریای نور بدهد بودجه نداشته و امروز هم هیچ کدام از ساکنان زیر بار این مساله نخواهند رفت.»
خرّم مدیر بلوک 7 غربی با بیان این نکته که هیئت مدیره باید تغییر کند و مدیره ای با تعداد 18 نفر جایگزین شوند گفت: «اگر نقش مدیران بلوک در این موضوع تقویت شود، مجتمع به رشد خوبی دست خواهد یافت.»
میرشاهی در پاسخ به این مورد گفت: «این روال خوب است اما مساله اینجاست که بسیاری از بلوک ها مدیر بلوک ندارند و عملا این موضوع باعث عقیم شدن پروژه می شود. اما با یک مدیره کوچک می توان ضمن اینکه دستمزدی را برای خدمات مدیره در نظر گرفت، خدماتی به بلوک هایی که مدیر بلوک ندارند ارائه داد.»
راه های درآمد زایی مجتمع و جایگزینی شارژ
مدیر بلوک 9 غربی در ادامه به روش های درآمدزایی هیئت مدیره پرداخت و گفت: «یک مجتمع می تواند فرصت های زیادی برای درآمدزایی داشته باشد که این فرصت ها باید هم برای مردمی که ساکن مجتمع هستند ایجاد شود و هم مدیره بتواند اینها را مدیریت کند. در نتیجه نیازی به گرفتن شارژ نیست. این فرصتها را خود مردم پیشنهاد خواهند داد. من برای نمونه به چند مورد اشاره می کنم:
1. خرید عابر بانک و درآمد زایی به مبلغ ماهانه N میلیون تومان برای مجتمع
2. دفتر خرید و فروش و اجاره املاک مجتمع (تعیین مبلغ N هزار تومان بابت ثبت اجاره و M میلیون تومان بابت فروش هر واحد شامل: P تومان خروجی و Y تومان ورودی شهرک)
3. ایستگاه خدمات دوچرخه ای مجتمع: ارائه خدمات خرید به ساکنان برای خرید اقلام مورد نیاز با هزینه های کم. مثلا 5 هزار تومان برای خرید و تحویل کالا.
4. خدمات لوله کشی مجتمع: با توجه به اینکه نقشه ها در اختیار خدمات مجتمع است، این خدمات نیز می تواند توسط مدیره تامین شود. درصدی از خدمات به مجتمع داده می شود.
5. ایجاد کسب و کار در فضای شهرک: فضای محوطه صندلی گذاری شود و یک سری میز شطرنج برای بازی و یک سری میز برای فوتبال دستی قرار داده شود و در بعد از ظهرها به اجاره داده شود و این خدمات بودجه اش برای شهرک هزینه شود.
6. خدمات تفکیک زباله در مبداء: یک نفر مسئول جمع آوری زباله و تفکیک زباله می شود و ضایعات ناشی از تفکیک زباله به نفع شهرک فروخته می شود.
7. خدمات باغبانی مجتمع: باغبانی با یک باغبان دائم خدمات خود را به صورت ماهانه به مجتمع ها می دهد و بخشی از سود ناشی از این موضوع به مجتمع تعلق می گیرد.
8. خدمات نظافت مجتمع: به صورت یکپارچه در اختیار یک نفر قرار می گیرد و قیمت پایین داده می شود و اختلاف مبلغ به نفع صندوق مجتمع گرفته می شود.
9. خدمات سرویس آسانسورها: به صورت کلی کنترات می شود و اختلاف مبلغ در خزانه شهرک واریز می شود.
10. عوارض پارکینگ شهرک: مبلغی با این عنوان می توان به صورت سالیانه بابت هزینه تعمیرات درب ورودی و تمیز کردن محوطه (محاسبه شده) و سرشکن شده میان مالکان خودرو که برچسب خودرو دریافت می کنند، دریافت کرد. درب ورودی نیز ریموتی شده و با ریموت بسته می شود. نیازی به نگهبانی نیست.
11. خدمات تحویل گرفتن نامه های ساکنان مجتمع: در صورت تحویل نامه، مبلغ ناچیزی دریافت می شود.
12. بیمه عمومی شهرک: می تواند حاشیه سودی برای این کار برای هیئت مدیره در نظر گرفت.»
فلاح مدیر بلوک 9 شرقی در ادامه به بحث شارژ مجتمع پرداخت و گفت: «من قول می دهم در ازای اینکه در مورد شارژ مجتمع بازنگری شود، مبلغ دیوار کشی را در اسرع وقت از مالکان بلوکم دریافت و به حساب مدیره واریز کنم.» وی افزود: «بحث ما این نیست که چرا انقدر پول می گیرید. بحث بر سر این است که الان دقیقا قرار است چه کار کنید؟ وقتی هنوز محوطه تمیز نیست و نگهبانی بر سر کار نیست و باغچه ها بی سر و سامان هستند.» وی تصریح کرد: «ما می خواهیم که بعد از اتمام پروژه در و نگهبانی، مابقی مبالغ یا به صورت ماهیانه و اقساطی از مالکان بدهکار گرفته شود و یا اینکه هر مالک که مبالغش را پرداخت نکرده بخث مانده را با مالکی که پیشتر این رقم را پرداخت کرده تسویه کند.»
ذوالفقاری در پاسخ به این مساله رو به همه مخاطبان جلسه کرد و گفت: «من می خواهم در این مورد همه نظر بدهند. فکر کنید شما در بلوکتان تصمیم می گیرید که یک دوربین نصب کنید. برآورد می کنید. اعلام می کنید. 8 نفر از 20 نفر پول واریز می کنند. برخی از اعضایی که واریز نکرده اند می خواهند پول را به شکل خاصی واریز کنند. حالا شما بگویید چه کسی باید تایید کند که اینها می توانند قسطی واریز کنند یا نه؟» حضار اعلام کردند: «آن 8 نفر!» ذوالفقاری ادامه داد: «بنابراین در این مورد کسانی می توانند اظهار نظر کنند که پولی پرداخت کرده اند و ما در سایت Parandman.ir از کسانی که پرداخت کرده اند نظر سنجی می کنیم. این پیشنهاد شما را هم به عنوان یک گزینه مطرح می کنیم. در صورتی که اکثر مالکانی که مبالغ را پرداخت کردند با موضوع موافقت کردند از نظر هیئت مدیره مشکلی برای این موضوع نیز وجود ندارد.»
میرشاهی با اشاره به این نکته که وضعیت انتخاب هیئت مدیره و نحوه مدیریت آنها نیز باید شفاف و قانونی شود گفت: «هیئت مدیره به ازای ساعات خدمتش که به صورت شفاف و موردی گزارش می دهد، دستمزد دریافت می کند. اگر پول را نخواستند می توانند پول را به خزانه برگشت دهند و به اطلاع همه هم برسانند. و هیئت مدیره حق ندارد در مناقصات شرکت کند.»
دبیری عضو هیئت مدیره در پاسخ به سوال قربانی عضو بلوک 9 شرقی که گفت:« ما نمی دانیم چقدر پرداخت کردیم و می خواهیم حداقل وقتی پولی پرداخت می کنیم رسید دریافت کنیم» گفت: «آقای خانبلوکی حقیقتا شخص معتمد و پای کاری بوده و هستند. ایشان در گروه همیشه مانده صندوق را قرار می دهند.» فلاح در پاسخ گفت: «ما از هیئت مدیره و هیئت مدیره سابق و همه بسیار ممنونیم اما واقعا این قانع کننده نیست. اینکه یک صورتحساب مالی شفاف به مردم بدهید کار سختی نیست. من می توانم در وقت آزادم این کار را انجام بدهم. در حال حاضر از نظر من هیچ چیز شفاف نیست و باید صندوق دار پاسخگو باشند.» جواد میمه در پاسخ گفت: «صندوقدار باید رسید به مردم ارائه میداد و سند سازی میشده و یا اینکه هر فردی و واحدی واریزی داشته باید پرینت تهیه و ثبت و بایگانی میشده است که در حال حاضر این مورد در ابهام است و مردم به علت همین موضوع که عدم شفافیت حسابداری و هزینه هایی که با پول مردم صرف مجتمع و رسیدگی به آن شده حال به هر نحوی مشکل داشته و قانع توضیحات هیئت مدیره نمیشوند نمیشوند و خواستار روشن بودن مخارج و مبالغ جم شده در حساب صندوق هستند در مورد بعدی بارها از آقای خانبلوکی خواسته شده صورت وضعیت مالی بصورت مستند تهیه و پرینت های حساب مورد بحث بصورت کتبی تهیه و ارائه شود که متاسفانه تا کنون این مورد میسر نشده است.» ذوالفقاری عضو هیئت مدیره ضمن تایید موضوع گفت: «ما از زحمات آقای خانبلوکی متشکریم. امروز ایشان در شرایطی نبودند که در جلسه حضور داشته باشند و شاهد موضوع باشند اما قطعا ایشان به زودی گزارش وضعیت خواهند داد و با تشکیل حساب مشترک هیئت مدیره جدید، کل مبلغ به حساب مدیره جدید انتقال داده خواهد شد. ما نیز قول می دهیم برای پرداخت ها، رسید ارائه کنیم تا خدای ناکرده مدیون کسی نشویم.»
وی با بیان این نکته که باید بازرسی دقیقی از وضعیت صندوق و هزینه کردها صورت پذیرد گفت: «نظر من این است که یک حسابدار به عنوان مدیره کاندید شود. این حسابدار در انتهای هر فصل بازرسی را انجام می دهد. یک بازرس، یک شخص مرضی الطرفین به صورت افتخاری و حسابداری که کار حسابداری را انجام می دهد در جلسات بازرسی شرکت پیدا می کنند. گزارش بازرسی به صورت شفاف به مالکان اعلام می شود.»
دکتر محمد باقر ابوالحسنی، فعال حوزه شهری و کاندید نمایندگی مجلس شورای اسلامی با کد انتخاباتی 124، یکی دیگر از میهمانان جلسه بود. وی در خصوص موضوعات مطرح شده، نظرات کارساز و راهگشایی ارائه کرد و از مردم خواست تا با حضور در عرصه انتخابات، به تقویت شهر پرند کمک کنند تا بتوانیم به دستاوردهای بیشتری در بهبود کیفیت زندگی مردم پرند دست یابیم.
ذوالفقاری در معرفی دکتر محمد باقر ابوالحسنی گفت: «ما دکتر ابوالحسنی را در این جلسه دعوت کردیم تا بگوییم که ما به عنوان ساکنان مجتمع دریای نور قدردان تلاش هایی که برای مان می شود هستیم. دکتر ابوالحسنی حقیقتا در 3 مورد برای ما راه گشا بوده اند. ما پل ورودی را بدون هیچ هزینه ای با پیگیری ایشان و معرفی اشخاصی که می توانستند به ما کمک کنند اجرا کردیم. محوطه مرکزی با پیگیری و راهنمایی ایشان نهالکاری خواهد شد و ما محوطه ای زیبا را در مرکز مجتمع خواهیم داشت و این نیز به برکت راهنمایی و حضور ایشان می باشد. سومین مورد نیز بحث آسانسورهاست که با توجه به هزینه بالایی که دارد، طرح و راه افتادن آن در عمران و اخذ مصوبه عمران برای اخذ استاندارد به صورت کاملا رایگان برای مجتمع از خدمات دکتر باقر ابوالحسنی به مجتمع دریای نور بوده است.»
دکتر میرشاهی نیز ضمن خوشآمد گویی به دکتر ابوالحسنی از تلاش ایشان برای بلوک 9 غربی برای تبدیل یک سرویس بهداشتی کامل زنان و مردانه که در مجاورت مجتمع ساخته شده بود به یک ساختمان اداری، تقدیر کرد و افزود: «ما امیدواریم کسانی که از بین ساکنان مجتمع دریای نور در انتخابات امسال شرکت می کنند، تک رای خود را به دکتر ابوالحسنی بدهند تا ایشان بتوانند خدمات مستمر خودشان را به مجتمع ارائه دهند.» جواد میمه نیز در تایید خدمات دکتر ابوالحسنی از ایشان بابت تلاش هایشان تقدیر و تشکر کرد.
ذوالفقاری در مورد ترکیب جدید هیئت مدیره گفت: «ما امروز به همه اعضای هیئت مدیره در جلسه نیاز داشتیم. متاسفانه تعدادی از هیئت مدیره در جلسه شرکت نکرده بودند و ما نتوانستیم گزارش کار جامعی را ارائه دهیم. در نتیجه این اعضاء از این پس مسئولیتی در هیئت مدیره نخواهند داشت. هیئت مدیره فعلی تا زمان انتخابات آنلاین، با تعداد اعضای حاضر ادامه خواهد داد تا تکلیف کار در انتخابات آنلاین مشخص شود.»
جواد میمه عضو هیئت مدیره در پایان جلسه گفت: «ما با تفاوت نظرات و سلایق باید برای رفع مشکلات کنار بیاییم تا بتوانیم یه مجتمع مستقل و بدور از هر گونه حواشی داشته باشیم مردم همیشه در یک جبهه نیستند هرکسی نظری دارد و بیان میکند و هیئت مدیره با خلوص نیست و صبوری حتما پاسخگو هست و موظف به پاسخگویی در همین راستا مردم هم در قبال هئیت مدیره در پیشبرد و راهکارهایی که در پیشرو دارد هم باید پشتیبان و حامی باشد. هیئت مدیر قصد حمایت و بهسازی و برون رفت از تمامی مشکلات را دارد ولی بدون مردم توان انجام این مقدمات فراهم نخواهد بود.»
با سلام
بسیار عالی،
پیشنهادات مطرح شده توسط آقای دکتر میرشاهی، بسیار سازنده هست،
امیدوارم با راهکارها و نقطه نظرات ایشان،
امور اجرایی شهرک، توسط هیات مدیره محترم، به بهترین شکل ممکن به انجام برسد.
با تشکر